ramen soppa
Mat

Ai ramen, en pärla på söder!

En konceptkrog behöver möta minst två viktiga kriterier. Den behöver vara riktigt bra på vad den har som grundkoncept, och dess utsirningar bör lyfta detta grundkoncept utan att ta över. Ai Ramen på Södermalm i Stockholm har lyckats väl med båda dessa grundpelare.

I Ai Ramens snygga och minimalistiska lilla lokal på Erstagatan serveras nudelsoppa, eller som det heter på japanska; Ramen, egentillverkade i köket i en specialimporterad nudelmaskin från Japan, något som Ai Ramen enligt ägarens egen utsago gör dem till Stockholms första ramen-restaurang med egentillverkade nudlar. På den här krogen blir snabbmaten till något så mycket mer. Nudlarna, som många minns från de fattiga studentåren, står i centrum på menyn.

Nudlarna kan serveras med olika buljong (även denna egentillverkad och kokad i två dagar innan den serveras) och olika tillbehör. Vad sägs om ramen med en bas av fläskbuljong (fläsksida, bränd lök och ägg), eller en kryddigare variant, med en bas av hönsbuljong (dashi, rödräka, bläckfisk, majs och ägg), eller varför inte deras vegetariska alternativ med tofu, broccoli och flera sorters svamp? Du kan också utan problem lägga till någon ingrediens för att skapa mer variation i den annars så lilla menyn, eller beställa till någon av deras typiskt asiatiska smårätter.

Personalen är tillmötesgående och engagerad och kunniga på nudlar, och kommer kunna ge dig råd om du inte vet vad du ska beställa. Allergier eller andra matrestriktioner kan också i många fall tas hänsyn till, men som alltid är det bra att slå en signal i förväg för att vara på den säkra sidan. På dryckessidan väntar här en blandning av svenskt och japanskt, även om listan inte är särskilt lång. Det behöver den dock inte heller vara på en krog som serverar variationer av en speciell maträtt och inget mer.

Prismässigt ligger Ai Ramen mycket bra till för en Stockholmskrog. Ramen-rätterna kostar bara 125 under veckokvällarna, och dryckesalternativen har också ett mycket överkomligt pris. Du kan också välja take-away om du hellre äter din mat någon annanstans.

Sammanfattningsvis kan Ai Ramen med rätta skryta om sina nudlar och ett besök här, är ett måste för matälskaren. Den trevliga stämningen kommer bara göra din måltid så mycket bättre!

Kategori: Mat
Inlägg skapade 8

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp