Startsida / Inlägg

Färska Vegetariska Vårrullar Recept

av Maria
Kockeniklackar-126

Kockeniklackar-125Blev miss med inlägg igår eftersom jag hade två cateringleveranser och det blev svettigare än jag räknat med. Riktigt kul var det och det bästa är att jag lär mig mer och mer heltiden. Hur som, receptet på dessa vårrullar finns på Aftonbladet Mat & Vin men passar på att lägga upp det här också. Hoppas ni smakar!

 Vårrulle: 

200 g tofu

4 minimorötter

1 gurka

1 gul paprika

1 röd paprika

Färska Böngroddar

8 ark rispapper

 

 Dipp:

1 röd peppar

1 lime

1 vitlöksklyfta

2 msk honung

2 msk rapsolja

1 msk kinesisk soja

Hackad koriander

Salt

 Gör så här: 

Hacka alla grönsaker i tunna strimlor till vårrullarna och lägg upp på ett serveringsfat.

Skiva och krydda tofun med salt och peppar och stek i olja.

Koka rispappret utefter anvisningarna. Vik ihop varje ark med lite av varje grönsak och tofu.

Förbered dippen genom att finhacka röd peppar, riv ingefäran och vitlöken. Pressa över limen och blanda ihop me resten av ingredienserna i en liten skål.

Doppa varje i vårrulle i dippen och ät.

Kategorier Lunch, Middag, Raw, Recept | Kommentarer

Kommentarer

  • Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Håkan Andreasson
  • Sajtchef: Andreas Aspegren
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB