Startsida / Inlägg

Socker- och glutenfria lussebullar

av Maria

Kockeniklackar-2Lucia är snart här och det innebär lussebullar i mängder. Jag älskar lussebullar! I år har jag valt att vara lite snällare mot min känsliga mage och därmed bakat lussebullar som är gluten-och sockerfria. Hoppas ni smakar!

Du behöver för ca 30 stycken: 

50 g jäst

150 g smör

2 påsar saffran

2 dl stevia strö

5 dl mjölk

250 g kvarg

1 ägg

900 g mjölmix (glutenfritt från finax)

 

Pensling och garnering: ägg och russin

Gör så här:  

  1. Värm ugnen på 200°C.
  2. Smula jästen i en stor bunke. Smält smöret och rör ner saffranet. Tillsätt sedan mjölken.
  3. Rör ut jästen med det smälta smöret och därefter tillsätter du resten av ingredienserna: stevian, kvarg, ägget och tillsist mjölet. Knåda med händerna.
  4. Låt det få jäsa i 45 minuter.
  5. Dela degen i mindre bitar på en mjölad arbetsbänk.
  6. Baka ut degen till vilken form du vill.
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper
  8. Pensla med uppvispat ägg och tryck i russin.
  9. In i ugnen i ca 8 minuter och låt de få svalna på galler under en bakduk.
Kategorier Efterrätt, Recept | Kommentarer

Kommentarer

  • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Håkan Andreasson
  • Sajtchef: Andreas Aspegren
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB